Fenyklový salát se zeleninou jistě potěší každého příznivce zdravé stravy a čerstvých zeleninových salátů. Navíc fenykl je zdrojem cenných vitamínů.
Potřebný čas: 15 minut
Počet porcí: 2
Ingredience na fenyklový salát
- 1 fenykl
- 1 svazek ředkviček
- 1 žlutá paprika
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- citronová šťáva z 1/2 citronu
- olivový olej
Jak na to
Fenyklu odstraníme vrchní listy, odřízneme zelené řapíky, pokrájíme na tenké proužky a zakapeme olivovým olejem.
Očištěné a opláchnuté ředkvičky nakrájíme na tenká půlkolečka, žlutou papriku na drobné proužky. Osolíme, opepříme čerstvě mletým pepřem a zakapeme šťávou z citronu, případně ještě trochou olivového oleje a promícháme.
Fenyklový salát můžeme jíst jen tak, nebo využít jako přílohu například k pečenému nebo grilovanému masu.
Fenyklový salát
Odkazy