Fenyklový salát se zeleninou jistě potěší každého příznivce zdravé stravy a čerstvých zeleninových salátů. Navíc fenykl je zdrojem cenných vitamínů.


Potřebný čas: 15 minut
Počet porcí: 2


Ingredience na fenyklový salát

  • 1 fenykl
  • 1 svazek ředkviček
  • 1 žlutá paprika
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř
  • citronová šťáva z 1/2 citronu
  • olivový olej

Jak na to

Fenyklu odstraníme vrchní listy, odřízneme zelené řapíky, pokrájíme na tenké proužky a zakapeme olivovým olejem.

Očištěné a opláchnuté ředkvičky nakrájíme na tenká půlkolečka, žlutou papriku na drobné proužky. Osolíme, opepříme čerstvě mletým pepřem a zakapeme šťávou z citronu, případně ještě trochou olivového oleje a promícháme.

Fenyklový salát můžeme jíst jen tak, nebo využít jako přílohu například k pečenému nebo grilovanému masu.

Fenyklový salát
Odkazy
Štítky:            

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *