Rádi mlsáte slané? Upečte si tyto slané tyčinky z listového těsta zamotané do spirály. Můžete si je vylepšit podle své chuti a použít domácí listové těsto. Potřebný čas: 30 minut Počet porcí: 16 – 20 tyčinek Ingredience na slané tyčinky
Gata
Tradiční arménská gata je sladké pečivo z listového těsta, které si na 100% zamilujete. Je skvělá k dobré kávě, nejlépe uvařené klasicky v džezvě. Potřebný čas:45 minut Počet porcí: 7 – 8 kusů Ingredience na gatu 500 g listového těsta
Pirohy s mletým masem
Tyto pirohy s mletým masem se skvěle hodí na lehčí oběd nebo večeři, případně na pohoštění návštěvy. Směs mletého masa můžete obohatit ještě třeba houbami. Potřebný čas: 85 minut Počet porcí: 4 Ingredience na pirohy 300 g polohrubé mouky 1/2
Chačapuri z listového těsta
Způsobů, jak udělat chačapuri, je mnoho. Zjednodušeně se jedná vždy o nějakou placku plněnou sýrem. Tento recept je na chačapuri z listového těsta. Potřebný čas: 30 minut Počet porcí: 10 kusů Ingredience na chačapuri 1 balení listového těsta / 500
Domácí tortila
Dáváte přednost vlastní výrobě? Pak si sami připravte také tortily, která se hodí k dalšímu využití. Co třeba domácí tortila s kuřecím masem a zeleninou? Potřebný čas: 20 minut Počet porcí: 6 Ingredience na domácí tortilu 2 hrnky pšeničné hladké
Biskupský chlebíček
Tradiční biskupský chlebíček s kandovaným ovocem nemusíte péct jen na Vánoce, nebo Velikonoce, ale kdykoliv. A místo ovoce můžeme použít třeba ořechy. Potřebný čas: 55 minut Počet porcí: – Ingredience na biskupský chlebíček 2 hrnky hladké mouky 1 hrnek cukru
Velikonoční beránek
Tradiční velikonoční beránek by na Velikonoce rozhodně neměl doma chybět už jen kvůli dětem. Tento recept je pro formu o objemu 0,75 l a chutná dobře. Potřebný čas: 45 minut Počet porcí: – Ingredience na velikonočního beránka 2 vejce 120
Jidáše
Velikonoční jidáše jsou sladké pečivo z kynutého těsta, stáčející se do různých tvarů, které mají připomínat smrt Jidáše na provaze. Potírají se medem. Potřebný čas: 45 minut + kynutí Počet porcí: – Ingredience na velikonoční jidáše 250 ml mléka 100
Mazanec
Nemusí to být pouze velikonoční mazanec. Tento tradiční bochánek ze sladkého kynutého těsta si doma můžete upéct kdykoliv a ne pouze na Bílou sobotu. Potřebný čas: 80 minut + kynutí Počet porcí: – Ingredience na mazanec 750 g polohrubé mouky
Pečené zelné placky
Máte v plánu lenošit u televize anebo byste rádi něco k pivu? Pečené zelné placky jsou vynikajícím domácím mlsáním, které si oblíbíte a prostě neodoláte. Potřebný čas: 25 minut Počet porcí: – Ingredience na pečené zelné placky 500 g hladké