Dáváte přednost vlastní výrobě? Pak si sami připravte také tortily, která se hodí k dalšímu využití. Co třeba domácí tortila s kuřecím masem a zeleninou?
Potřebný čas: 20 minut
Počet porcí: 6
Ingredience na domácí tortilu
- 2 hrnky pšeničné hladké mouky
- 1/2 hrnku vlažné vody
- 1 špetka soli
- 50 g másla
Jak na to
K proseté hladké mouce a soli nastrouháme na hrubém struhadle studené máslo a vypracujeme drobenku, ke které postupně přidáváme vodu. Vypracujeme si tužší, hladké těsto.
Hotové těsto na tortilly rozdělíme na 6 kousků, ze kterých vytvarujeme kuličky. Na lehce pomoučněném vále si z jednotlivých částí vyválíme co nejtenčí placky pokud možno tak, aby byly kulaté.
Každou tortillu pečeme nasucho v rozpálené pánvi cca 10 sekund z každé strany (stačí opravdu chvíle), než se objeví malé puchýřky.
Každou hotovou tortilu dáme mezi dvě utěrky a zatížíme – tortily skládáme mezi utěrky na sebe, aby se hezky zapařily a zůstaly měkké.