Výborná tortila s kuřecím masem. Stačí vám pouze tortilla, nejlépe domácí, kuřecí prsíčka, smetana a čerstvá zelenina. Ideální na letní oběd či večeři.
Potřebný čas:40 minut
Počet porcí: 4 – 6
Ingredience na tortily s kuřecím masem
Kuřecí maso
- 4 kuřecí prsíčka
- 1 lžička curry koření
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- olivový olej
Smetanový dresing
- 250 – 300 g zakysané smetany
- 2 lžíce nasekaných bylinek (můžete použít čerstvé, nebo sušené bylinky například máta, petržel, bazalka, kopr..)
Zelenina
- 3 rajčata
- 1/2 salátové okurky
- 1 hlávka ledového salátu
Tortily
- 1 balení tortil (6 kusů) nebo domácí tortila
Jak na to
Nejdříve si nachystáme kuřecí maso, které omyjeme, osušíme a nakrájíme na menší kousíčky. Dáme je do misky, přisypeme curry koření, sůl a olivový olej. Vše řádné promícháme a uložíme do ledničky cca na 15 minut (pokud nemáme čas, nemusíme).
Mezitím si nachystáme dresing ze zakysané smetany. Dáme ji do misky, přisypeme 2 lžíce nasekaných bylinek (s mátou je to vynikající) a promícháme. Dáme stranou.
Zeleninu omyjeme. Rajčata i okurek nakrájíme na půlměsíčky. Ledový salát můžeme nakrájet na proužky, nebo nechat v celku. Opět dáme stranou a připravíme si maso.
Na rozehřátou pánev dáme kuřecí kousíčky, opečeme ze všech stran a podle chuti opepříme, osolíme. Stačí několik minut (do 8 minut), aby maso nebylo příliš suché. Mezitím si ohřejeme tortily, buď na pánvičce z obou stran, tímto získají ještě zlatavější barvu nebo na talíři v mikrovlnné troubě. Jakmile máme maso a tortily hotové, pustíme se do balení.
Jednotlivé pláty tortil lehce potřeme smetanovým dresingem a dáme na něj několik listů ledového salátu, kuřecí kousky, lžíci smetanového dresingu, několik plátek rajčat a okurek a zabalíme.