Tradiční biskupský chlebíček s kandovaným ovocem nemusíte péct jen na Vánoce, nebo Velikonoce, ale kdykoliv. A místo ovoce můžeme použít třeba ořechy.
Potřebný čas: 55 minut
Počet porcí: –
Ingredience na biskupský chlebíček
- 2 hrnky hladké mouky
- 1 hrnek cukru krupice
- cca 100 g kandovaného ovoce
- citrónová kůra z 1/2 citronu
- 1 špetka soli
- 1 prášek do pečiva
- 2 vejce
- 1 hrnek mléka
- 125 g Hery
Čokoládová poleva
- 150 g čokolády na vaření
- 50 g 100% tuku (Omega, Ceres,…)
Jak na to
Mouku prosijeme a nastrouháme kůru z 1/2 omytého citronu. V míse si promícháme všechny sypké ingredience i s kandovaným ovocem, které pak díky tomu bude v biskupském chlebíčku pravidelněji.
K promíchaným sypkým ingrediencím přidáme vejce, mléko a změklou Heru. Umícháme hladké těsto a to nalijeme do, máslem nebo olejem, vymazané a hrubou moukou vysypané formy na biskupský chlebíček.
Dáme péct do předem vyhřáté trouby na 170 °C na cca 40 minut. Zda-li je biskupský chlebíček upečený vyzkoušíme špejlí. Pokud se na ni těsto nelepí, je hotový a po vychladnutí vyklopíme z formy.
Ve vodní lázni (menší kastrolek dáme do většího s vodou tak, aby její hladina dosahovala do poloviny menšího) rozpustíme čokoládu s tukem a důkladně promícháme. Hotovou čokoládovou polevu postupně naléváme na vychladlý biskupský chlebíček a necháme ztuhnout na chladnějším místě.