Tradiční biskupský chlebíček s kandovaným ovocem nemusíte péct jen na Vánoce, nebo Velikonoce, ale kdykoliv. A místo ovoce můžeme použít třeba ořechy.


Potřebný čas: 55 minut
Počet porcí:


Ingredience na biskupský chlebíček

  • 2 hrnky hladké mouky
  • 1 hrnek cukru krupice
  • cca 100 g kandovaného ovoce
  • citrónová kůra z 1/2 citronu
  • 1 špetka soli
  • 1 prášek do pečiva
  • 2 vejce
  • 1 hrnek mléka
  • 125 g Hery

Čokoládová poleva

  • 150 g čokolády na vaření
  • 50 g 100% tuku (Omega, Ceres,…)

Jak na to

Mouku prosijeme a nastrouháme kůru z 1/2 omytého citronu. V míse si promícháme všechny sypké ingredience i s kandovaným ovocem, které pak díky tomu bude v biskupském chlebíčku pravidelněji.

K promíchaným sypkým ingrediencím přidáme vejce, mléko a změklou Heru. Umícháme hladké těsto a to nalijeme do, máslem nebo olejem, vymazané a hrubou moukou vysypané formy na biskupský chlebíček.

Dáme péct do předem vyhřáté trouby na 170 °C na cca 40 minut. Zda-li je biskupský chlebíček upečený vyzkoušíme špejlí. Pokud se na ni těsto nelepí, je hotový a po vychladnutí vyklopíme z formy.

Ve vodní lázni (menší kastrolek dáme do většího s vodou tak, aby její hladina dosahovala do poloviny menšího) rozpustíme čokoládu s tukem a důkladně promícháme. Hotovou čokoládovou polevu postupně naléváme na vychladlý biskupský chlebíček a necháme ztuhnout na chladnějším místě.

Biskupský chlebíček
Odkazy
Štítky:            

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *