Chačapuri z listového těsta
Chačapuri z listového těsta

Způsobů, jak udělat chačapuri, je mnoho. Zjednodušeně se jedná vždy o nějakou placku plněnou sýrem. Tento recept je na chačapuri z listového těsta.


Potřebný čas: 30 minut
Počet porcí: 10 kusů


Ingredience na chačapuri

  • 1 balení listového těsta / 500 g (můžete si udělat domácí listové těsto)
  • 200 g balkánského sýra
  • 250 g polotučného tvarohu
  • 1 vejce
  • 1 žloutek na potření

Jak na to

Nejdříve si připravíme náplň. Do misky dáme na hrubo nastrouhaný balkánský sýr (pokud je měkčí, můžeme rozmačkat vidličkou), přidáme tvaroh, vejce a vše důkladně promícháme.

Vál lehce posypeme moukou a listové těsto rozvalíme na cca 3 – 5 mm silný plát obdélníkového tvaru. Plát rozdělíme na 10 rovnoměrných čtverců. Každý čtverce si pomyslně rozdělíme na trojúhelníky a do jednoho dáme náplň a druhou polovinou přikryjeme (jako šáteček). Okraje stlačíme na slepených stranách hroty vidličky k sobě.

Chačapuri přeneseme je na plech (dávku můžeme péct na dvakrát nebo použijme dva plechy) vyloženým pečícím papírem, potřeme rozkvedlaným žloutkem a dáme upéct do předem vyhřáté trouby na 170 °C cca 20 minut.

Chačapuri z listového těsta
Odkazy
Štítky:            

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *