Máte v plánu lenošit u televize anebo byste rádi něco k pivu? Pečené zelné placky jsou vynikajícím domácím mlsáním, které si oblíbíte a prostě neodoláte.
Potřebný čas: 25 minut
Počet porcí: –
Ingredience na pečené zelné placky
- 500 g hladké mouky
- 150 g sádla
- 450 g kysaného zelí
- 1 vejce
- 1 lžíce mletých škvarků
- čerstvě mletý pepř
- sůl
Jak na to
V míse spojíme dohromady hladkou mouku se sádlem a s pokrájeným kysaným zelím na menší kousky. Předtím však zelí zbavíme šťávy.
Přidáme vejce, namleté škvarky, opepříme a osolíme podle chuti. Z hotového zelného těsta vyválíme tenkou placku, kterou následně dáme na plech vyložený pečicím papírem. Druhou možností je placky vykrajovat a pak skládat na plech.
Pečeme v předem vyhřáté troubě na 200 – 220 °C dozlatova. Pokud jsme pekli placku v celku, ještě zatepla nakrájíme na obdélníky podle vlastního vkusu.
Pečené zelné placky
Odkazy