Máte v plánu lenošit u televize anebo byste rádi něco k pivu? Pečené zelné placky jsou vynikajícím domácím mlsáním, které si oblíbíte a prostě neodoláte.


Potřebný čas: 25 minut
Počet porcí:


Ingredience na pečené zelné placky

  • 500 g hladké mouky
  • 150 g sádla
  • 450 g kysaného zelí
  • 1 vejce
  • 1 lžíce mletých škvarků
  • čerstvě mletý pepř
  • sůl

Jak na to

V míse spojíme dohromady hladkou mouku se sádlem a s pokrájeným kysaným zelím na menší kousky. Předtím však zelí zbavíme šťávy.

Přidáme vejce, namleté škvarky, opepříme a osolíme podle chuti. Z hotového zelného těsta vyválíme tenkou placku, kterou následně dáme na plech vyložený pečicím papírem. Druhou možností je placky vykrajovat a pak skládat na plech.

Pečeme v předem vyhřáté troubě na 200 – 220 °C dozlatova. Pokud jsme pekli placku v celku, ještě zatepla nakrájíme na obdélníky podle vlastního vkusu.

Pečené zelné placky
Odkazy
Štítky:                

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *