Delikátní, jemné a hezky nadýchané zázvorky si určitě udělejte nejen na Vánoce. Skvěle se hodí k vínu a můžete je jíst hned po upečení. Zkuste tento recept.


Potřebný čas: 45 minut (+ přes noc uležení)
Počet porcí: cca 30 kusů


Ingredience receptu

  • 180 g moučkového cukru
  • 2 žloutky
  • 30 g hladké mouky
  • 1 špetka soli
  • 10 g čerstvého zázvoru

Jak na to

Čerstvý zázvor oloupeme, nastrouháme na jemném struhadle a vymačkáme z něj přebytečnou šťávu (použijte třeba na čaj), protože jinak by těsto bylo příliš řídké.

Nastrouhaný zázvor, žloutky, sůl a polovinu z uvedeného množství moučkového cukru důkladně utřeme do husté pěny – alespoň 10 – 15 minut ručně, nebo elektrickým šlehačem. Mísu zakryjeme utěrkou a dáme na chladné místo do druhého dne.

Do mísy přidáme zbývající polovinu moučkového cukru a hladkou mouku. Na vále s trochou mouky vypracujeme hladké těsto, které rozválíme zhruba na 3 mm. Formičkami podle vlastního výběru vykrajujeme zázvorové tvary, které skládáme na plech vyložený pečícím papírem.

Ihned dáme do předem vyhřáté trouby na 160 °C a pečeme cca 10 minut. Troubu neotvíráme, aby nám zázvorky nesplaskly. Po upečení necháme zázvorové tvary vychládnout.

Zázvorky jsou nadýchané, jemné a křehké. Není potřeba je nechat několik dnů uležet, jsou chutné hned po upečení a výborně se hodí k vínu.

Zázvorky
Odkazy
Štítky:        

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *