Kuře na paprice
Kuře na paprice

Připravte si vynikající kuře na paprice s domácím houskovým knedlíkem. Pokud byste rádi pikantnější variantu, přidejte ke sladké paprice také lžičku pálivé.


Potřebný čas: 50 minut
Počet porcí: 4


Ingredience receptu

  • 1 větší kuře
  • sůl
  • 1 plátek másla
  • 1 menší cibule
  • 3 – 4 lžičky sladké papriky (+ 1 lžička pálivé)
  • 130 ml / 1 kelímek zakysané smetany
  • 1 lžíce rajského protlaku
  • 1 litr kuřecího vývaru

Jak na to

Nejprve naporcujeme kuře na 4 části, nasolíme a přejdeme k přípravě omáčky.

Na rozehřátém másle si v hrnci zpěníme cibulku. Ve chvíli, kdy začne chytat zlatavou barvu, přidáme mletou sladkou papriku a mícháme. Sladkou papriku můžeme doplnit i pálivou paprikou, pokud máme rádi pikantnější chuť. Do zpěněné směsi dáme kuřecí čtvrtky a pěkně je v ní “vymácháme”. Následně zalijeme cca 1 litrem kuřecího vývaru minimálně tak, aby bylo kuře celé ponořené. Kuřecí vývar máme buď hotový, nebo si ho připravíme vyvařením kuřecích krků, případně z kostky.

Hrnec přikryjeme poklicí a za občasného míchání dusíme 20 – 25 minut doměkka. Podušené kuřecí čtvrtky vytáhneme a odložíme stranou. Zakysanou smetanu vmícháme do omáčky a přidáme rajský protlak (není podmínkou). Takto povaříme ještě pár minut a nakonec hotovou omáčku scedíme.

Kuře na paprice je podle mě nejlepší s domácím houskovým knedlíkem, ale hodí se dobře i k rýži a těstovinám.

Kuře na paprice
Odkazy
Štítky:                

1 komentář u „Kuře na paprice

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *