Marokánek bych se mohla ujíst už jako malá, kdybych se trochu nehlídala. Udělejte si vynikající domácí marokánky namáčené v čokoládové polevě. Jsou úžasné.


Potřebný čas: 45 minut
Počet porcí:


Ingredience receptu

  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 4 lžíce hladké mouky
  • 5 lžic cukru krystal
  • 20 g másla
  • 200 g směsi rozinek, posekaných ořechů, mandlí a kandovaného ovoce

Jak na to

Smíchanou smetanu s moukou a cukrem si svaříme do zhoustnutí – nezapomeneme míchat. Do hotové chládnoucí směsi přidáme máslo, směs rozinek, posekaných ořechů, mandlí a kandovaného ovoce. Vše dostatečně prosmícháme a na vymazaný plech vytvoříme placatá kolečka tak, aby byly dostatečně daleko od sebe. Není nutné dělat úplně placaté – marokánky se dotvarují samotné. Plech dáme do předem vyhřáté, středně teplé trouby na 170 °C a pečeme, dokud nemají hnědé okraje. Marokánky z plechu sundáváme ještě za za tepla například špachtlí. Pokud by na plechu zchládly, lámaly by se. Připravíme si čokoládovou polevu a po vychladnutí v ní marokánky namáčíme rovnou stranou.

Marokánky
Odkazy
Štítky:    

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *