Marokánek bych se mohla ujíst už jako malá, kdybych se trochu nehlídala. Udělejte si vynikající domácí marokánky namáčené v čokoládové polevě. Jsou úžasné.
Potřebný čas: 45 minut
Počet porcí: –
Ingredience receptu
- 250 ml smetany ke šlehání
- 4 lžíce hladké mouky
- 5 lžic cukru krystal
- 20 g másla
- 200 g směsi rozinek, posekaných ořechů, mandlí a kandovaného ovoce
Jak na to
Smíchanou smetanu s moukou a cukrem si svaříme do zhoustnutí – nezapomeneme míchat. Do hotové chládnoucí směsi přidáme máslo, směs rozinek, posekaných ořechů, mandlí a kandovaného ovoce. Vše dostatečně prosmícháme a na vymazaný plech vytvoříme placatá kolečka tak, aby byly dostatečně daleko od sebe. Není nutné dělat úplně placaté – marokánky se dotvarují samotné. Plech dáme do předem vyhřáté, středně teplé trouby na 170 °C a pečeme, dokud nemají hnědé okraje. Marokánky z plechu sundáváme ještě za za tepla například špachtlí. Pokud by na plechu zchládly, lámaly by se. Připravíme si čokoládovou polevu a po vychladnutí v ní marokánky namáčíme rovnou stranou.