Pokud nemáte nic proti křenu, vzpomeňte si na něj častěji. Taková tvarohová křenová pomazánka je na chuťovky nebo jen tak s čerstvým pečivem vynikající.


Potřebný čas: 20 minut
Počet porcí: 2


Ingredience receptu

  • 1 menší cibule (jarní cibulka)
  • 1 lžíce strouhaného křenu (cca 10 cm)
  • 250 g měkkého tučného tvarohu
  • pažitka
  • moučkový cukr
  • sůl
  • olivový olej

Jak na to

Nejdříve očistíme a nastrouháme najemno křen. Pozor, pálí z toho oči, takže je dobré nemít hlavu přímo nad struhadlem a případně strouhat na balkóně nebo u otevřeného okna. Křen je také dobré strouhat střídavými pohyby zešikma, protože při strouhání jedním směrem se utvoří drážky a jde to pomaleji. Cibulku nakrájíme nadrobno a na rozpuštěném másle ji zlehka osmahneme. Když zesklovatí, přidáme k ní nastrouhaný křen a promícháme. Osmahneme opravdu jen chvíli při promíchávání – nejvýš půl minuty a necháme zchládnout. Tvaroh rozmícháme v míse s nasekanou pažitkou a přidáme směs křenu a cibulky. Přidáme špetku cukru, osolíme, kápneme trochu olivového oleje a vše promícháme.

Tvarohová křenová pomazánka
Odkazy
Štítky:            

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *