O tom, že luštěniny jsou zdravé, není třeba diskutovat. Dopřejte si je častěji. Třeba takový čočkový salát je vynikajicí svou chutí, zasytí a je zdravý.
Potřebný čas: 30 minut
Počet porcí: 2
Ingredience receptu
- 200 g čočky
- 10 – 15 cherry rajčat
- 2 nakrájené jarní cibulky nebo 1 menší (červená) cibule
- nasekaná nať petrželky
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- 2 lžíce olivového oleje
- 3 lžíce balsamikového octa
Jak na to
V hrnci přivedeme vodu k varu a dáme vařit propláchnutou čočku zhruba na 15 minut – neměla by být rozvařená, ale tak akorát na zkus. Uvařenou čočku opět propláchneme studenou vodou a dáme ji do dostatečně velké mísy.
Přidáme na půlky rozkrojená cherry rajčata, nakrájenou jarní cibulku nebo menší cibuli, nasekanou petrželku, sůl a čerstvě mletý pepř. Zlehka, ale důkladně vše promícháme a pokapeme olivovým olejem.
Čočkový salát můžeme podávat posypaný vlašskými ořechy a zakapaný balsamikovým octem.
Čočkový salát
Odkazy