Pro toho, kdo je na sladké, jsou kremrole z listového těsta tím pravým mlsem. Udělejte si je sami doma, včetně čerstvého listového těsta. Nebudete litovat.
Potřebný čas: 85 minut
Počet porcí: cca 15 kusů
Ingredience na kremrole z listového těsta
- 500 g listového těsta (kupované nebo domácí)
- 1 vejce na potření těsta
- 3 bílky
- 300 g cukru krupice
Jak na to
Listové těsto si rozdělíme na poloviny. Ty na lehce pomoučené pracovní ploše rozválíme na plát o tloušťce cca 2 mm – prostě ani tenký, ani silný.
Rozválené těsto oprášíme od přebytečné mouky, potřeme rozšlehaným vejcem a rádýlkem ho nakrájejte na pásky široké cca 1,5 centimetru a dlouhé cca 15 centimetrů a každý pásek listového těsta namotáme do lehce se překrývající spirály na tukem pomazanou kovovou trubičku a konec přimáčkneme k těstu.
Takto připravené kremrole z listového těsta skládáme na plech vyložený pečícím papírem a případně ještě trochu namazaný. Jednotlivé kremrole dáváme dostatečně od sebe, aby se při pečení k sobě nemačkaly.
Dáme péct do předem vyhřáté trouby na 200 °C a pečeme cca 20 minut dozlatova, ne však víc, aby pak nebyly hodně drobivé. Upečené kremrole necháme vychladnout.
100 g cukru zalijeme trochou vroucí a vaříme cca 20 minut. Měl by vzniknout rozvar s konzistencí hustějšího sirupu. Ušleháme z bílků a špetky soli tuhý sníh. Do sněhu postupně přisypáváme zbývajících 200 g cukru za stálého šlehání. Když je rozvar hotový, pomalým pramínkem přiléváme rozvar ke sněhu za stálého šlehání a šleháme cca 15 minut do zchladnutí.
Zchladlé kremrole sundáme z kovových trubiček a naplníme sněhovou náplní. Na plnění využijeme cukrářskou zdobičku nebo sáček. Kremrole podáváme pár hodin odleželé, pocukrované.