Skvělé kokosky z bílků pro všechny mlsouny. Pokud vám navíc zbyly bílky například z pečení vánočky, pak je díky kokoskám můžete spotřebovat. Zkuste je také!


Potřebný čas: 75 minut
Počet porcí:


Ingredience receptu

  • 3 bílky
  • 150 g cukru moučka
  • 120 g strouhaného kokosu
  • 1 špetka soli

(platí: na 1 bílek 50 g cukru, 40 g kokosu)

Jak na to

Připravíme si větší a menší hrnec. Menší by se měl vejít do toho většího. Větší tedy naplníme vodou tak, aby hladina sahala menšímu cca do poloviny a dáme ohřívat na sporák.

Do menšího hrnce dáme oddělené bílky se špetkou soli (žloutky mohou posloužit třeba na vánočku, nebo špagety carbonara) a ušleháme z nich tuhý sníh za neustálého zahřívání vodní lázně.

Prosejeme moučkový cukr a postupně ho přimícháme do zahřátého sněhu. Následně přimícháme také strouhaný kokos a ušleháme hustý krém.

Plech si vyložíme pečícím papírem a za pomocí lžičky vytváříme vedle sebe malé hromádky vzdálené tak, aby se kokosky nedotkly.

Plný plech kokosek dáme do předehřáté trouby maximálně na 150 °C a pečeme, resp. sušíme do zlatavé barvy. Následně je necháme na plechu zchládnou a až potom je z něj sundáme.

Podobné recepty

Kokosky z bílků
Štítky:            

5 komentářů u „Kokosky z bílků

  • 18. 4. 2014 (19:08)
    Trvalý odkaz

    Ahoj Jana tak připravuji vajecnak a co s bilky????? Mám 9bilku takže mám asi vse baj oko 3krat,4plechy kokosek v zivote jsem lepší nejedla .Nobelovku pro toho kdo napsal tento recept Jana

  • 31. 10. 2015 (13:24)
    Trvalý odkaz

    taky jsem je vyzkoušela, jsou božské 🙂

  • 7. 12. 2015 (16:26)
    Trvalý odkaz

    dobrý den ,chtěla bych zkusit tyto kokosky.Prosím ten sníh dělám vždy tak ,že ho šlehám v míse šlehačem.Stačí tedy ve vodní lázní šlehat jen metlou?Děkuji předem za Vaši odpověď .S pozdravem Renata B

  • 16. 12. 2015 (12:07)
    Trvalý odkaz

    tak kokosky se mi nikdy nepovedly tak jako tyto skvělé i pro začátečnice když dodržíte postup nedá se nic zkazit akorát po 10 minutách jsem ubrala na 120 st a až byly světle hnědé vyndala z trouby. Díky.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *