Skvělé kokosky z bílků pro všechny mlsouny. Pokud vám navíc zbyly bílky například z pečení vánočky, pak je díky kokoskám můžete spotřebovat. Zkuste je také!
Potřebný čas: 75 minut
Počet porcí: –
Ingredience receptu
- 3 bílky
- 150 g cukru moučka
- 120 g strouhaného kokosu
- 1 špetka soli
(platí: na 1 bílek 50 g cukru, 40 g kokosu)
Jak na to
Připravíme si větší a menší hrnec. Menší by se měl vejít do toho většího. Větší tedy naplníme vodou tak, aby hladina sahala menšímu cca do poloviny a dáme ohřívat na sporák.
Do menšího hrnce dáme oddělené bílky se špetkou soli (žloutky mohou posloužit třeba na vánočku, nebo špagety carbonara) a ušleháme z nich tuhý sníh za neustálého zahřívání vodní lázně.
Prosejeme moučkový cukr a postupně ho přimícháme do zahřátého sněhu. Následně přimícháme také strouhaný kokos a ušleháme hustý krém.
Plech si vyložíme pečícím papírem a za pomocí lžičky vytváříme vedle sebe malé hromádky vzdálené tak, aby se kokosky nedotkly.
Plný plech kokosek dáme do předehřáté trouby maximálně na 150 °C a pečeme, resp. sušíme do zlatavé barvy. Následně je necháme na plechu zchládnou a až potom je z něj sundáme.
Ahoj Jana tak připravuji vajecnak a co s bilky????? Mám 9bilku takže mám asi vse baj oko 3krat,4plechy kokosek v zivote jsem lepší nejedla .Nobelovku pro toho kdo napsal tento recept Jana
taky jsem je vyzkoušela, jsou božské 🙂
Vyborne a rychle.
dobrý den ,chtěla bych zkusit tyto kokosky.Prosím ten sníh dělám vždy tak ,že ho šlehám v míse šlehačem.Stačí tedy ve vodní lázní šlehat jen metlou?Děkuji předem za Vaši odpověď .S pozdravem Renata B
tak kokosky se mi nikdy nepovedly tak jako tyto skvělé i pro začátečnice když dodržíte postup nedá se nic zkazit akorát po 10 minutách jsem ubrala na 120 st a až byly světle hnědé vyndala z trouby. Díky.