Udělejte si do polévky domácí celestýnské nudle. Jejich příprava je snadná a polévka s takovými nudlemi získá ještě lepší chuť. Vyzkoušejte třeba do vývaru.


Potřebný čas: 20 minut
Počet porcí:


Ingredience receptu

  • 2 vejce
  • 250 ml mléka
  • 150 g polohrubé mouky
  • sůl
  • 1 hrst petrželky

Jak na to

Vejce rozšleháme dohromady s mlékem a polohrubou moukou na hladké palačinkové těsto.

Osolíme, přidáme nasekanou čerstvou petrželku, případně koření podle vlastní chuti a promícháme.

Na rozehřáté pánvi s trochou oleje nebo sádla děláme tenké placky z obou stran dozlatova.

Hotové placky pro snadnější nakrájení srolujeme a krájíme na nudle cca 0,5 cm široké. Záleží ale jen na nás.

Celestýnské nudle
Odkazy

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *