Naložit si vlastní hermelín je hračka a můžete přitom docela experimentovat. Já zkusila nakládaný hermelín s chilli omáčkou a tak už jsem moc nekořenila.
Potřebný čas: 20 minut
Počet porcí: 4
Ingredience receptu
- 4 hermelíny
- 2 menší cibule
- 4 – 5 stroužky česneku
- sušené bylinky (podle chuti)
- mletá sladká červená paprika
- chilli omáčka
- slunečnicový olej
Je pro sklenici 0,5 – 0,7 l
Jak na to
Hermelíny podélně rozpůlíme. Cibuli nakrájíme na kolečka, česnek rozlisujeme. Každou půlku hermelínu potřeme česnekem, posypeme červenou paprikou a sušenými bylinkami a zakapeme chilli omáčkou. Nakonec ještě na každou půlku přidáme kolečka cibule a vrstvíme do nachystané nádoby. Můžeme do nádoby přidat ještě pár stroužku česneku a několik koleček cibule.
Vše zalijeme olejem a uložíme do ledničky na 5 – 7 dní. Při nakládání hermelínu se fantazii meze nekladou a záleží jen na vás, jakým kořením ten váš ochutíte. Já zkusila takovou kombinaci.
Další recepty na nakládaný hermelín.