Nejlepší je prostě domácí. Tato pikantně pálivá chilli omáčka se stane nepostradatelnou u pečeného či grilovaného masa, ale i na dochucení dalších dobrot.


Potřebný čas: 15 minut + vychladnutí
Počet porcí: cca 200 ml


Ingredience na chilli omáčku

  • 15 čerstvých chilli papriček
  • 1/2 lžičky soli
  • 5 stroužků česneku
  • 2 lžíce třtinového cukru
  • 60 ml rýžového octa

Jak na to

Chilli papričky omyjeme, podélně rozpůlíme, odstraníme semínka a nahrubo nasekáme. Pokud nechceme, aby omáčka byla tak pálivá, můžeme místo několika chilli papriček použit třeba sladké.

Všechny ingredience vložíme do mixéru a rozmixujeme na jemno. Podle chuti můžeme ještě přisolit.

Dáme na pánev a na mírném plameni vaříme asi 5 minut. Necháme vychladnout, dáme do uzavíratelné skleničky a uchováme v ledničce.

Chilli omáčka
Odkazy
Štítky:        

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *