Nejlepší je prostě domácí. Tato pikantně pálivá chilli omáčka se stane nepostradatelnou u pečeného či grilovaného masa, ale i na dochucení dalších dobrot.
Potřebný čas: 15 minut + vychladnutí
Počet porcí: cca 200 ml
Ingredience na chilli omáčku
- 15 čerstvých chilli papriček
- 1/2 lžičky soli
- 5 stroužků česneku
- 2 lžíce třtinového cukru
- 60 ml rýžového octa
Jak na to
Chilli papričky omyjeme, podélně rozpůlíme, odstraníme semínka a nahrubo nasekáme. Pokud nechceme, aby omáčka byla tak pálivá, můžeme místo několika chilli papriček použit třeba sladké.
Všechny ingredience vložíme do mixéru a rozmixujeme na jemno. Podle chuti můžeme ještě přisolit.
Dáme na pánev a na mírném plameni vaříme asi 5 minut. Necháme vychladnout, dáme do uzavíratelné skleničky a uchováme v ledničce.
Chilli omáčka
Odkazy