Tato sýrová omáčka se skvěle hodí například ke kuřecímu masu, ale i brokolici. Snadno můžeme nahradit čedar například nivou. Záleží jen na naší chuti.
Potřebný čas: 15 minut
Počet porcí: 2
Ingredience na sýrovou omáčku
- 20 g másla
- 20 g hladké mouky
- 250 ml plnotučného mléka
- 1 špetka muškátového oříšku
- 1 špetka kajenského pepře
- 125 g nastrouhaného čedaru
- sůl
Jak na to
V kastrolu necháme pozvolna rozpustit máslo, zaprášíme moukou a metličkou neustále promícháváme. Jakmile se mouka vstřebá, vaříme ještě asi 2 minuty na nízkém plameni, aby jíška byla světlá. Poté přilijeme mléko a metličkou důkladně prošleháme do zhoustnutí. Přidáme špetku muškátového oříšku a kajenského pepře, promícháme a dáme stranou. Na závěr přihodíme nastrouhaný čedar, přikryjeme pokličkou a necháme sýr zcela rozpustit. Podle chutí můžeme omáčku ještě osolit.
Sýrová omáčka
Odkazy