Rýžová kaše se hodí nejen na sladký oběd nebo večeři, ale také jako dobrá snídaně nebo svačina za tepla i za studena. Posypat ji můžeme kakaem či skořicí.
Potřebný čas: 35 minut
Počet porcí: 2
Ingredience na rýžovou kaši
- 120 g kulatozrnné rýže
- 150 ml polotučného mléka
- 65 g cukru moučka
- 1 špetka soli
- dřeň z 1/2 vanilkového lusku (pokud nemáme, můžeme nahradit pár kapkami vanilkového extraktu, třeba domácím)
- 30 g másla
- 200 g ovoce (jahody, maliny, borůvky,…)
Jak na to
Rýži propláchneme studenou vodu, nasypeme do většího kastrolu a zalijeme mlékem. Jakmile se začne mléko zahřívat, přidáme špetku soli a dřeň z vanilkového lusku – vanilkový lusk podélně rozřízneme a vyškrábneme semínka.
Přikryjeme pokličkou a za občasného míchání vaříme do měkka, přibližně 20 minut. Je-li potřeba, můžeme přidat ještě mléko.
Na závěr přidáme cukr a máslo, promícháme a necháme rozpustit. Před podávání ještě promícháme, rozdělíme do misek, posypeme ovocem a můžeme podávat. Rýžová kaše je dobrá teplá, ale i za studena.
Rýžová kaše
Odkazy