Sem tam je při pečení potřeba, nebo spíš se hodí a důvod, proč si udělat domácí vanilkový extrakt je jasný. Především se jedná o kvalitu a jeho složení.


Potřebný čas: 15 minut
Počet porcí:


Ingredience na vanilkový extrakt

  • 100 ml vodky (finská)
  • 2 vanilkové lusky

Jak na to

Vanilkové lusky po celé délce nařízneme, zalijte vodkou, lahvičku uzavřeme a uložíme na chladné a temné místo. V prvním týdnu směs denně protřepáváme, následně pak přibližně dvakrát týdně. Ideální minimální doba odležení před prvním použitím vanilkového extraktu jsou dva měsíce. Postupně ubývající vanilkový extrakt doléváme dál vodkou.

Podobné recepty

Domácí vanilkový extrakt
Štítky:    

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *