Vynikající a jednoduchá mrkvová pomazánka připravená z lehce tepelně upravené mrkve, která pouze tak pustí některé vitamíny. Je zdravá a skvěle chutná.
Potřebný čas: 15 minut
Počet porcí: 2 – 4
Ingredience na mrkvovou pomazánku
- 2 velké mrkve
- 1 plátek másla
- sůl
- mletý pepř
- 2 stroužky česneku
- 1/4 citronu
- 1 kelímek přírodního pomazánkového másla (cca 200 g)
- olivový olej
Jak na to
Mrkev nastrouháme nahrubo a na troše másla ji krátce orestujeme, osolíme, opepříme a přidáme rozmačkaný česnek. Můžeme zakapat trochou šťávy z citronu. Celková tepelná úprava by neměla přesáhnout 5 minut.
Orestovanou a ochucenou mrkev necháme vychladnout a promícháme ji s pomazánkovým máslem, případně jiným pojidlem (tvaroh se zakysanou smetanou – 3:1). Nakonec můžeme mrkvovou pomazánku zakapat olivovým olejem a případně ještě dochutit.
Mrkvová pomazánka
Odkazy