Snadný, rychlý a dietní recept na bulgur s kuřecím masem a čerstvou nebo mraženou zeleninou podle své chuti, kterou ale můžeme klidně i vynechat. Zkuste!
Potřebný čas: 35 minut
Počet porcí: 2
Ingredience na bulgur s kuřecím masem
- 150 g bulguru
- 300 ml zeleninového vývaru nebo vody
- 2 kuřecí prsíčka
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- 1 lžíce extra panenského olivového oleje
- 1 cibule (šalotka)
- čerstvá nebo mražená zelenina podle chuti
Jak na to
Bulgur zalijeme horkým zeleninovým vývarem a povaříme 2,5 – 3 minuty. Stáhneme ze sporáku a necháme pod pokličkou cca 20 minut dojít.
Opláchnutá a osušená kuřecí prsíčka nakrájíme na kousky, osolíme, opepříme a orestujeme na rozehřáté pánvi s olivovým olejem a nadrobno nakrájenou cibulkou, dokud nebude kuřecí maso bílé ze všech stran.
Pak ke kuřecímu masu přidám zeleninu podle svého výběru, chvíli orestujeme za občasného promíchání a můžeme podávat.
Bulgur s kuřecím masem
Odkazy