Zahoďte sebemenší předsudky proti celeru a přesvědčte se o jeho použitelnosti třeba díky tomuto receptu. Výborné celerové hranolky můžete mlsat i jen tak. Potřebný čas: 40 minut Počet porcí: 6 Ingredience na celerové hranolky 1 kg celeru mletá uzená paprika
Zapečený chřest
Velice jednoduchý a chutný recept na zapečený chřest posypaný parmezánem. Můžete si dát jako hlavní jídlo, ale hodí se skvěle i jako příloha k masu. Potřebný čas: 30 minut Počet porcí: 2 – 4 Ingredience na zapečený chřest 12 kusů
Dušené kysané zelí
U některých hlavních jídel prostě nesmí dušené kysané zelí chybět. Nebo si snad dokážete představit pečenou kachnu nebo vepřové výpečky bez dušeného zelí? Potřebný čas: 25 minut Počet porcí: 4 Ingredience na dušené kysané zelí 600 g kysaného zelí 1
Bramborový knedlík
Bez tohoto knedlíku jsou některá jídla nemyslitelná. Třeba takový moravský vrabec, nebo výpečky z vepřové plece. Udělejte si domácí bramborový knedlík. Potřebný čas: 40 minut Počet porcí: 6 Ingredience na bramborový knedlík 1 kg brambor (varný typ C) 2 vejce
Šťouchané brambory
Nahraďte vařené nebo opékané a připravte si jako přílohu vynikající šťouchané brambory. Jedná se o tradiční recept, který je snadný a stojí za to. Potřebný čas: 35 minut Počet porcí: 4 Ingredience na šťouchané brambory 750 g brambor (varný typ
Pečená dýně hokaido
Není se čemu divit, že je tato dýně stále víc a víc populárnější. Je chutná a zdravá. Pečená dýně hokaido je úplně snadná a poslouží i jako příloha. Potřebný čas: 40 minut Počet porcí: 4 Ingredience na pečenou dýni hokaido
Dušené hlávkové zelí
Dušené hlávkové zelí se hodí jako neodmyslitelná příloha například k pečené kachně, nebo třeba vepřové pečeni a jiným masům. Vyzkoušejte tento recept. Potřebný čas: 50 minut Počet porcí: 4 – 6 Ingredience na dušené hlávkové zelí 1 kg bílého hlávkového
Fazolky na slanině
Fazolky na slanině jsou vynikající jako zeleninová příloha, ale také jen tak samotné, například s čerstvým pečivem. Zkuste tento snadný recept. Potřebný čas: 25 minut Počet porcí: 2 – 4 Ingredience na fazolky na slanině 500 g zelených fazolových lusků
Vejce na hniličku
Velice jednoduchý recept, přesto odhadnout to správné vejce na hniličku není až tak snadné a chce to cvik. Kdo má rád vajíčka, určitě dobře ví, jak na to. Potřebný čas: 10 minut Počet porcí: – Ingredience na vejce na hniličku
Karlovarský knedlík
Pokud máte rádi knedlíky, pak byste si měli rozhodně udělat také tento karlovarský knedlík. Petrželí rozhodně nešetřete, dodá knedlíku tu správnou chuť. Potřebný čas: 40 minut Počet porcí: 4 Ingredience na karlovarský knedlík 400 g bílého pečiva, nejlépe den staré