Velice jednoduchý a chutný recept na zapečený chřest posypaný parmezánem. Můžete si dát jako hlavní jídlo, ale hodí se skvěle i jako příloha k masu.
Potřebný čas: 30 minut
Počet porcí: 2 – 4
Ingredience na zapečený chřest
- 12 kusů chřestu
- 12 stroužků česneku
- 1 lžíce olivového oleje
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- 1 hrstka tymiánu
Jak na to
Jednotlivé výhonky chřestu opláchneme, odkrájíme tvrdé konce (zhruba 2,5 cm) a takto připravený chřest naskládáme do pekáčku společně se stroužky česneku, které pokrájíme na půlky. Rovnoměrně zakapeme olivovým olejem, osolíme, opepříme a posypeme tymiánem.
Dáme péct do předem vyhřáté trouby na 200 °C zhruba na 20 minut. Po 10 minutách chřest v pekáčku otočíme. Chvíli před vytažením z trouby posypeme najemno nastrouhaným parmezánem.
Zapečený chřest se hodí jako hlavní lehké jídlo s další přílohou, nebo jako příloha třeba k pečenému masu.
Zapečený chřest
Odkazy