Jedna ze zdravějších variant karbanátků je právě tato, z pohanky. Určitě zkuste, protože pohankové karbanátky s jogurtovo-česnekovým dipem nemají chybu.


Potřebný čas: 40 minut
Počet porcí: 4


Ingredience na pohankové karbanátky

Karbanátky

  • 200 g pohanky
  • 600 ml zeleninového vývaru nebo vody
  • 2 mrkve
  • 2 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 100 g dobré uzeniny
  • 2 – 3 špetky majoránky
  • sůl
  • pepř

Jogurtovo-česnekový dip

  • 1 bílý jogurt (cca 180 g)
  • 2 stroužky česneku
  • sůl
  • pepř

Jak na to

Pohanku zalijeme horkým vývarem nebo vodou a necháme v zakrytém hrnci cca 15 minut nabobtnat.

Očištěnou mrkev nastrouháme na jemnějším struhadle. Pohanku smícháme s mrkví, cibulí nakrájenou nadrobno, prolisovaným česnekem, případně uzeninou nakrájenou nadrobno a majoránkou. Osolíme, opepříme a tvarujeme karbanátky, které obalujeme ve strouhance a smažíme dozlatova z obou stran na rozpáleném oleji.

Hotové pohankové karbanátky skládáme na ubrousek, abychom je zbavili přebytečného oleje.

Z jogurtu, prolisovaného nebo nasekaného česneku a soli uděláme jednoduchý jogurtovo-česnekový dip, který můžeme nanést lžičkou na hotové karbanátky, nebo ji dát vedle. Ke karbanátkům se skvěle hodí. Podáváme například s bramborami nebo zeleninovou přílohou.

Pohankové karbanátky
Odkazy
Štítky:            

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *