Vyzkoušená a snadná tuňáková pomazánka, která je například na svačinu s čerstvým tmavým pečivem prostě dokonalá. Určitě tuto pomazánku zkuste.
Potřebný čas: 20 minut
Počet porcí: 4
Ingredience na tuňákovou pomazánku
- 125 g másla
- 185 g tuňáka (1 plechovka)
- 1 cibule
- sůl
- pepř
- 1 kyselá okurka
- 1 lžička dijonské hořčice
- 2 vejce
Jak na to
K měkkému máslu přidáme tuňáka i s částí oleje. Přidáme cibuli nakrájenou na jemno, osolíme a opepříme. Okurku buď nakrájíme na drobno, nebo ji nastrouháme na hrubším struhadle. Nakonec přidáme hořčici a případně bylinky podle možností a chuti – například nasekanou pažitku, čerstvou majoránku, nebo petrželku.
Vše dohromady jemně ušleháme a na závěr přidáme na kostičky nakrájené vejce uvařené na tvrdo a lehce promícháme.
Tuňáková pomazánka
Odkazy