Velice jednoduchý recept, přesto odhadnout to správné vejce na hniličku není až tak snadné a chce to cvik. Kdo má rád vajíčka, určitě dobře ví, jak na to.
Potřebný čas: 10 minut
Počet porcí: –
Ingredience na vejce na hniličku
- vejce
Jak na to
Vejce vytáhneme před vařením z chladničky alespoň na 20 minut a pak je dáme do menšího kastrolu.
Zalijeme je studenou vodou tak, aby byla těsně pod vodou, a přivedeme k varu. Ve chvíli, kdy začne voda vařit (ode dna se vznese první velká bublina), vaříme vejce na hniličku 4 minuty.
Hotová vejce na hniličku naťukneme a na chvilku je dáme do studené vody (15 vteřin). Nesmí zchladnout.
Na hniličku nebo nahniličko?
- vejce na hniličku (hnilička – přezrálá hruška)
- vejce nahniličko (příslovce- něco mezi natvrdo a naměkko)
Obojí je tedy naprosto správně a to stejné vejce.
Vejce na hniličku
Odkazy