Velice jednoduchý recept, přesto odhadnout to správné vejce na hniličku není až tak snadné a chce to cvik. Kdo má rád vajíčka, určitě dobře ví, jak na to.


Potřebný čas: 10 minut
Počet porcí:


Ingredience na vejce na hniličku

  • vejce

Jak na to

Vejce vytáhneme před vařením z chladničky alespoň na 20 minut a pak je dáme do menšího kastrolu.

Zalijeme je studenou vodou tak, aby byla těsně pod vodou, a přivedeme k varu. Ve chvíli, kdy začne voda vařit (ode dna se vznese první velká bublina), vaříme vejce na hniličku 4 minuty.

Hotová vejce na hniličku naťukneme a na chvilku je dáme do studené vody (15 vteřin). Nesmí zchladnout.

Na hniličku nebo nahniličko?

  • vejce na hniličku (hnilička – přezrálá hruška)
  • vejce nahniličko (příslovce- něco mezi natvrdo a naměkko)

Obojí je tedy naprosto správně a to stejné vejce.

Vejce na hniličku
Odkazy
Štítky:        

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *