Známý a jednoduchý způsob, jak na vepřové kotlety na smetaně, navíc s kapary. Podáváme například s rýží, nebo vařenými bramborami. Určitě recept zkuste.
Potřebný čas: 35 minut
Počet porcí: 4
Ingredience na vepřové kotlety na smetaně
- 4 vepřové kotlety
- sůl
- hladká mouka na obalení
- 4 lžíce oleje
- 2 lžíce hořčice
- 1 cibule
- kousek citrónové kůry
- 125 ml zakysané smetany
- 1 lžíce hladké mouky
- 1 – 2 lžíce sterilovaných kaparů
Jak na to
Připravené vepřové kotlety na jejich koncích špičkou ostrého nože trošku nařízneme, lehce naklepeme, dostatečně osolíme a obalíme je v hladké mouce.
Na pánvi si rozehřejeme olej a z obou stran je zprudka opečeme z obou stran, z každé cca minutu, aby byly dozlatova.
Opečené kotlety vytáhneme stranou a po obou stranách je potřeme hořčicí.
Na zbylém oleji si osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli dozlatova a kotlety vložíme zpět k cibulce. K nim přidáme kousek opláchnuté citrónové kůry, podlijeme horkou vodou, aby kotlety byly v ní tak tak potopené, a dusíme je doměkka.
Hotové vepřové kotlety vytáhneme stranou a zbylou šťávu zahustíme kysanou smetanou, ve které jsme rozkvedlali hladkou mouku.
Nakonec přidáme rozsekané sterilované kapary a chvíli povaříme.
Vepřové kotlety na smetaně podáváme například s rýží, nebo vařenými bramborami.