Fazolky na slanině jsou vynikající jako zeleninová příloha, ale také jen tak samotné, například s čerstvým pečivem. Zkuste tento snadný recept.


Potřebný čas: 25 minut
Počet porcí: 2 – 4


Ingredience na fazolky na slanině

  • 500 g zelených fazolových lusků
  • 30 g másla
  • 200 g anglické slaniny v celku
  • 1 menší cibule
  • 1 – 2 stroužky česneku
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř
  • 150 ml zeleninového vývaru nebo vody

Jak na to

Na másle zpěníme na drobno pokrájenou slaninu (bez kůže), zlehka ji opečeme a přidáme rozmačkaný česnek s cibulí nakrájenou na drobno. Když cibule zesklovatí a chytá zlatavou barvu, přidáme buď čerstvé, propláchnuté fazolky, seříznuté u špiček, nebo mražené fazolky.

Osolíme, opepříme, podlijeme je vývarem nebo vodou a pod pokličkou za občasného promíchání dusíme doměkka, na skus. Než jsou fazolové lusky na slanině hotové, šťáva by se měla tak akorát vydusit. Podáváme je jako zeleninovou přílohu k pečenému nebo grilovanému masu, případně jíme samotné s pečivem, nebo vařenými bramborami.

Fazolky na slanině
Odkazy
Štítky:                

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *