Zahoďte sebemenší předsudky proti celeru a přesvědčte se o jeho použitelnosti třeba díky tomuto receptu. Výborné celerové hranolky můžete mlsat i jen tak.
Potřebný čas: 40 minut
Počet porcí: 6
Ingredience na celerové hranolky
- 1 kg celeru
- mletá uzená paprika (případně sladká)
- 4 – 5 stroužků česneku
- sůl
- olivový olej
- 1 hrst nasekané petrželky
Jak na to
Celer očistíme, nakrájíme na 1,5 cm silné plátky a ty pak na hranolky o šířce také 1,5 cm. Dáme je do větší mísy, posypeme uzenou paprikou, solí, nasekaným česnekem a vše zakapeme olivovým olejem. Lžící nebo rukou vše důkladně promícháme, aby se hranolky obalily kořením a olejem.
Hranolky rozprostřeme na plech vyložený pečícím papírem a dáme péct do předem vyhřáté trouby na 220 °C po dobu 30 – 40 minut. Dáváme si pozor, aby celerové hranolky nebyly příliš moc namačkané nebo navrstvené na sebe, jinak by se dobře neopekly. Můžeme je udělat na dvakrát nebo na dva samostatné plechy. Před podávání hranolky posypeme nasekanou petrželkou.