Kelímkový jogurtový koláč s rybízem je velmi jednoduchý, rychlý a chutný. Místo jogurtu je možné použít i také zakysanou smetanu a jiné ovoce dle chuti.


Potřebný čas: 35 minut
Počet porcí:


Ingredience na jogurtový koláč

  • 1 kelímek bílého jogurtu (150 g)
  • 1 kelímek polohrubé mouky
  • 1/2 kelímku cukru krupice
  • 1 vejce
  • 2 lžíce oleje
  • 1/2 prášku do pečiva
  • červený rybíz nebo jiné ovoce (cca 400 g)

Jak na to

Koláč z dvojité dávky je tak akorát do hlubokého plechu – pekáče o rozměrech cca 40 x 23 cm.

Z uvedených ingrediencí kromě ovoce uděláme těsto tak, že smícháme všechny sypké ingredience, přidáme jogurt, vejce, olej a vypracujeme.

Koláčovou formu (cca 26 cm) vymažeme máslem, vysypeme hrubou moukou a rozetřeme na ni rovnoměrně těsto, které hustě pokryjeme ovocem – nejlepší je červený rybíz nebo jiné drobné ovoce a může být čerstvé i mražené.

Upečeme v troubě předem vyhřáté na 180 °C a rybízový koláč pečeme asi 25 minut – na povrchu by měl být zlatavý. Kdo má rád, může koláč před pečením posypat také drobenkou.

Kelímkový jogurtový koláč s rybízem
Odkazy
Štítky:                    

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *