Spätzle neboli špecle jsou v podstatě zavařené noky, které se dají použít jako základ jiného pokrmu, nebo jako příloha. Vyzkoušejte domácí špecle i vy.
Potřebný čas: 20 minut
Počet porcí: 4
Ingredience na špecle
- 400 g hladké mouky
- 4 vejce
- 125 ml mléka
- 1 plátek másla
- sůl
Jak na to
Mouku, vejce, mléko a sůl vymícháme do hladkého těsta. Dáme si vařit vodu a osolíme ji.
Do vroucí vody přes hrubší cedník prolisujeme těsto, nebo ho natrháme lžičkou. Když špecle vyplavou, vyjmeme je a dáme na chvilku do druhého hrnce se studenou vodou. Pak špecle přecedíme a máslem promastíme.
Tyto domácí špecle se skvěle hodí jako příloha k omáčkám, nebo třeba na zapečení.
Domácí špecle
Odkazy