Z jáhel se toho dá udělat víc, než jste si možná mysleli. Tak třeba tyto jáhlové knedlíky, případně knedličky nebo noky, které se dají také plnit.
Potřebný čas: 35 minut
Počet porcí: 4
Ingredience na jáhlové knedlíky
- 1 hrnek jáhel
- 2,5 hrnku vody
- hrubá mouka (pšeničná, celozrnná špaldová, pohanková,…)
Jak na to
Propláchnuté jáhly zalijeme vodou a vaříme cca 15 – 20 minut do měkka. Pak je necháme trochu zchladnout a vstřebat veškerou vodu. Když jsou chladnější, zaprášíme je hrubou moukou a vypracováváme na dostatečně tuhé těsto. Podle potřeby přidáváme postupně mouku.
Z hotového těsta tvarujeme menší knedlíčky, resp. noky a dáme je vařit. Jak vyplavou, necháme ještě 2 – 3 minuty (podle množství použité mouky) a pak je naběračkou vytáhneme.
Jáhlové knedlíky můžeme použít jako přílohu, ale můžeme je také udělat plněné například tofu, nebo uzeným masem s cibulkou.
Jáhlové knedlíky
Odkazy