Vyzkoušejte tento ne příliš obvyklý, ale výborný povidlový koláč z ovesných vloček, který je díky vločkám také zdravý a na dobrou svačinu jako stvořený.


Potřebný čas: 40 minut
Počet porcí:


Ingredience na povidlový koláč

  • 125 g ovesných vloček
  • 125 g polohrubé mouky
  • 100 g cukru krupice nebo třtinového
  • 80 g nasekaných oříšků nebo mandlí
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 125 g másla
  • 200 g povidel

Jak na to

V misce důkladně promícháme ovesné vločky, mouku, cukr, nasekané oříšky a prášek do pečiva. Rozehřejeme si máslo a přidáme k ostatním surovinám. Vše smícháme – těsto je trochu drobivé. Ke 2/3 těsta dáme ještě trochu vlažné vody, propracujeme rukama a dáme do formy. Pořádně natlačíme. Na pánvi si rozehřejeme povidla s trochou vody, povidla se mnohem líp roztírají. Potřeme korpus a posypeme zbylou 1/3 těsta. Pečeme cca 20 minut na 200 °C.

Povidlový koláč z ovesných vloček
Odkazy
Štítky:                

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *