Vyzkoušejte tento ne příliš obvyklý, ale výborný povidlový koláč z ovesných vloček, který je díky vločkám také zdravý a na dobrou svačinu jako stvořený.
Potřebný čas: 40 minut
Počet porcí: –
Ingredience na povidlový koláč
- 125 g ovesných vloček
- 125 g polohrubé mouky
- 100 g cukru krupice nebo třtinového
- 80 g nasekaných oříšků nebo mandlí
- 1 lžička prášku do pečiva
- 125 g másla
- 200 g povidel
Jak na to
V misce důkladně promícháme ovesné vločky, mouku, cukr, nasekané oříšky a prášek do pečiva. Rozehřejeme si máslo a přidáme k ostatním surovinám. Vše smícháme – těsto je trochu drobivé. Ke 2/3 těsta dáme ještě trochu vlažné vody, propracujeme rukama a dáme do formy. Pořádně natlačíme. Na pánvi si rozehřejeme povidla s trochou vody, povidla se mnohem líp roztírají. Potřeme korpus a posypeme zbylou 1/3 těsta. Pečeme cca 20 minut na 200 °C.
Povidlový koláč z ovesných vloček
Odkazy