O zdraví prospěšných vitamínech není u brokolice pochyb. Připravte si tuto omáčku třeba s kuřecím masem a bramborami. Brokolicová omáčka je fakt výborná.
Potřebný čas: 40 minut
Počet porcí: 4
Ingredience na brokolicovou omáčku
- 1 brokolice
- 1 menší cibule
- 3 stroužky česneku
- 100 – 200 ml horké vody
- 200 ml smetany na vaření
- 100 g sýru Lučina
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- 1 lžíce olivového oleje
Jak na to
Cibuli i česnek nakrájíme na jemno a osmahneme na rozehřáté pánvi na jedné lžíci olivového oleje.
Brokolici rozdělíme na menší růžičky (můžeme použit i košťál, pokud není hořký), omyjeme a přidáme k cibulovému základu. Chvíli vše dohromady restujeme. Pak podlijeme 100 ml vody, přiklopíme a dusíme do měkka. Jakmile je brokolice měkká, přidáme smetanu na vaření a chvíli ohříváme. Pak přidáme lučinu a necháme rozpustit. Osolíme, podle chuti opepříme a vše rozmixujeme do hladka. Podle potřeby můžeme přidat vodu.
Brokolicovou omáčku můžeme podávat např. s těstovinami a kuřecím masem.