O zdraví prospěšných vitamínech není u brokolice pochyb. Připravte si tuto omáčku třeba s kuřecím masem a bramborami. Brokolicová omáčka je fakt výborná.


Potřebný čas: 40 minut
Počet porcí: 4


Ingredience na brokolicovou omáčku

  • 1 brokolice
  • 1 menší cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 100 – 200 ml horké vody
  • 200 ml smetany na vaření
  • 100 g sýru Lučina
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř
  • 1 lžíce olivového oleje

Jak na to

Cibuli i česnek nakrájíme na jemno a osmahneme na rozehřáté pánvi na jedné lžíci olivového oleje.

Brokolici rozdělíme na menší růžičky (můžeme použit i košťál, pokud není hořký), omyjeme a přidáme k cibulovému základu. Chvíli vše dohromady restujeme. Pak podlijeme 100 ml vody, přiklopíme a dusíme do měkka. Jakmile je brokolice měkká, přidáme smetanu na vaření a chvíli ohříváme. Pak přidáme lučinu a necháme rozpustit. Osolíme, podle chuti opepříme a vše rozmixujeme do hladka. Podle potřeby můžeme přidat vodu.

Brokolicovou omáčku můžeme podávat např. s těstovinami a kuřecím masem.

Brokolicová omáčka
Odkazy
Štítky:        

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *