Nejlepší jsou ideálně z čerstvých jahod, tak příliš neváhejte a využijte jejich sezóny. Kynuté jahodové knedlíky posypané tvarohem a cukrem nemají chybu. Potřebný čas: 90 minut Počet porcí: 4 Ingredience na jahodové knedlíky 20 g droždí 1 lžíce cukru krupice
Jáhlové knedlíky
Z jáhel se toho dá udělat víc, než jste si možná mysleli. Tak třeba tyto jáhlové knedlíky, případně knedličky nebo noky, které se dají také plnit. Potřebný čas: 35 minut Počet porcí: 4 Ingredience na jáhlové knedlíky 1 hrnek jáhel
Bramborový knedlík
Bez tohoto knedlíku jsou některá jídla nemyslitelná. Třeba takový moravský vrabec, nebo výpečky z vepřové plece. Udělejte si domácí bramborový knedlík. Potřebný čas: 40 minut Počet porcí: 6 Ingredience na bramborový knedlík 1 kg brambor (varný typ C) 2 vejce
Karlovarský knedlík
Pokud máte rádi knedlíky, pak byste si měli rozhodně udělat také tento karlovarský knedlík. Petrželí rozhodně nešetřete, dodá knedlíku tu správnou chuť. Potřebný čas: 40 minut Počet porcí: 4 Ingredience na karlovarský knedlík 400 g bílého pečiva, nejlépe den staré
Bramborové knedlíky plněné uzeným masem
Kombinace bramborového těsta, uzeného masa a kysaného zelí mě vždy dostane. A co vás? Zkuste tento recept na bramborové knedlíky plněné uzeným masem. Hmm! Potřebný čas: 45 minut Počet porcí: 4 Ingredience receptu Bramborové knedlíky 750 g brambor (varný typ
Kynutý houskový knedlík
Ať už k omáčce, nebo čemukoliv jinému, nejlepší je bez pochyb poctivý domácí houskový knedlík. Potřebný čas: 120 minut Počet porcí: 4 Ingredience receptu 500 g hrubé mouky 20 g droždí 1/2 lžičky cukru 1/2 lžičky soli 250 – 300