Kombinace bramborového těsta, uzeného masa a kysaného zelí mě vždy dostane. A co vás? Zkuste tento recept na bramborové knedlíky plněné uzeným masem. Hmm!


Potřebný čas: 45 minut
Počet porcí: 4


Ingredience receptu

Bramborové knedlíky

  • 750 g brambor (varný typ C)
  • 250 g hrubé mouky
  • sůl
  • 60 g másla
  • 2 vejce

Náplň s uzeným masem

  • 2 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 400 g uzeného masa
  • 4 lžíce oleje
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř
  • kysané zelí
  • cibule

Jak na to

Uvaříme den dopředu brambory ve slupce. Oloupané brambory nastrouháme na jemném struhadle a smícháme s moukou, solí, rozpuštěným máslem a s vejci. Vše dostatečně promícháme a vytvoříme si hladké, tužší těsto.

Nakrájíme si cibuli na drobno, rozmačkáme česnek a ten promícháme s nakrájeným uzeným masem na kostičky. Na pánvi s olejem lehce osmahneme cibulku a po chvíli k ní přidáme uzené maso s česnekem. Pár minut při míchání osmahneme, odstavíme z plotny, dochutíme pepřem a solí a necháme chládnout.

Těsto na bramborové knedlíky rozválíme na pracovní desce nebo vále na rovnoměrnou placku a rozdělíme na čtverce takové velikosti, abychom do nich zabalili lžíci směsi uzeného masa.

Zabalené bramborové knedlíky dáme do hrnce s vroucí osolenou vodou s trochou oleje a vaříme, dokud nevyplavou nahoru. Orientačně to trvá cca 10 minut. Uvařené bramborové knedlíky plněné uzeným masem podáváme s kysaným zelím a osmaženou cibulkou.

Bramborové knedlíky plněné uzeným masem
Odkazy
Štítky:                

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *