Kombinace bramborového těsta, uzeného masa a kysaného zelí mě vždy dostane. A co vás? Zkuste tento recept na bramborové knedlíky plněné uzeným masem. Hmm!
Potřebný čas: 45 minut
Počet porcí: 4
Ingredience receptu
Bramborové knedlíky
- 750 g brambor (varný typ C)
- 250 g hrubé mouky
- sůl
- 60 g másla
- 2 vejce
Náplň s uzeným masem
- 2 cibule
- 2 stroužky česneku
- 400 g uzeného masa
- 4 lžíce oleje
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- kysané zelí
- cibule
Jak na to
Uvaříme den dopředu brambory ve slupce. Oloupané brambory nastrouháme na jemném struhadle a smícháme s moukou, solí, rozpuštěným máslem a s vejci. Vše dostatečně promícháme a vytvoříme si hladké, tužší těsto.
Nakrájíme si cibuli na drobno, rozmačkáme česnek a ten promícháme s nakrájeným uzeným masem na kostičky. Na pánvi s olejem lehce osmahneme cibulku a po chvíli k ní přidáme uzené maso s česnekem. Pár minut při míchání osmahneme, odstavíme z plotny, dochutíme pepřem a solí a necháme chládnout.
Těsto na bramborové knedlíky rozválíme na pracovní desce nebo vále na rovnoměrnou placku a rozdělíme na čtverce takové velikosti, abychom do nich zabalili lžíci směsi uzeného masa.
Zabalené bramborové knedlíky dáme do hrnce s vroucí osolenou vodou s trochou oleje a vaříme, dokud nevyplavou nahoru. Orientačně to trvá cca 10 minut. Uvařené bramborové knedlíky plněné uzeným masem podáváme s kysaným zelím a osmaženou cibulkou.