Připravte si tyto chutné celerové placičky. Dají se jíst samotné, nebo vhodně použít také jako příloha například k vepřovému masu. Určitě je zkuste.
Potřebný čas: 30 minut
Počet porcí: 4
Ingredience na celerové placičky
- 1 větší bulva celeru
- 120 g parmezánu v celku
- 2 vejce
- 1 lžíce mléka
- strouhanka podle potřeby (nemusí však být)
- sůl
- mletý pepř
- olej na smažení
Jak na to
Celer očistíme, umyjeme a nastrouháme nahrubo. Parmezán také nastrouháme nahrubo. Vejce prošleháme s mlékem, solí a pepřem. Promícháme s celerem a sýrem. Podle potřeby můžeme zahustit strouhankou.
V pánvi na rozpáleném oleji smažíme celerové placičky po obou stranách do zlatova. Dáme na papírové utery a necháme vsáknout přebytečný olej. Placičky z celeru můžeme podávat například s jogurtovým dresinkem.
Celerové placičky
Odkazy