Využijte období čerstvých jahod, případně vytáhněte ty mražené a udělejte si výborné a osvěžující jahodové řezy. Nejlepší jsou dobře vychlazené.


Potřebný čas: 60 minut
Počet porcí:


Ingredience na jahodové řezy

Piškotové těsto

  • 6 vajec
  • 6 lžic cukru krupice
  • 6 lžic polohrubé mouky
  • 1 špetka soli

Smetanovo-tvarohový krém

  • 400 ml smetany ke šlehání
  • 500 g měkkého polotučného tvarohu
  • 100 g cukru moučka (nebo i méně, podle chuti)
  • 1 vanilkový cukr
  • kůra z jednoho citronu

  • cca 500 g čerstvých jahod, případně mražené
  • želatina na polití (nemusí být)

Jak na to

Bílky ušleháme s cukrem do husté pěny. Následně přidáváme postupně žloutky a šleháme dál. Nakonec metličkou smícháme s prosetou moukou a špetkou soli.

Těsto nalijeme na plech vyložený pečícím papírem a dáme péct do předehřáté trouby na 170 °C asi na 20 minut. Po upečení necháme vychladnout.

Krém si nachystáme tak, že ušleháme smetanu, kterou přidáme k tvarohu. Přisypeme oba cukry, citronovou kůru a vše metličkou promícháme. Hotový krém nalijeme na vychladlé těsto a dáme chvíli vychladit do ledničky, cca na 1 hodinu.

Jahody omyjeme a odstraníme stopky. Buď celé, nebo rozpůlené jahody poklademe na tvarohový krém a zalijeme želatinou (připravíme dle návodu na obalu). Hotové jahodové řezy dáme tuhnout do ledničky.

Jahodové řezy
Odkazy
Štítky:            

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *