Máte na zahrádce dost jahod a nevíte co s nimi? Vynikající domácí jahodová marmeláda třeba s čerstvým pečivem je geniální. Marmeládu ale využijete i jinak. Potřebný čas: 60 minut + odležení přes noc Počet porcí: cca 500 g Ingredience na
Jahodové řezy
Využijte období čerstvých jahod, případně vytáhněte ty mražené a udělejte si výborné a osvěžující jahodové řezy. Nejlepší jsou dobře vychlazené. Potřebný čas: 60 minut Počet porcí: – Ingredience na jahodové řezy Piškotové těsto 6 vajec 6 lžic cukru krupice 6
Jahodová bublanina
Pokud máte rádi jahody, pak květen/červen je právě to období, kdy si jich můžeme užít. S tím souvisí tato skvělá jahodová bublanina, která nemá chybu. Potřebný čas: 45 minut Počet porcí: 20 kusů Ingredience na jahodovou bublaninu 350 g jahod
Jahodové knedlíky
Nejlepší jsou ideálně z čerstvých jahod, tak příliš neváhejte a využijte jejich sezóny. Kynuté jahodové knedlíky posypané tvarohem a cukrem nemají chybu. Potřebný čas: 90 minut Počet porcí: 4 Ingredience na jahodové knedlíky 20 g droždí 1 lžíce cukru krupice
Jogurtový dort s ovocem
Parádní, osvěžující a návykový. Takový je tento jogurtový dort s ovocem z piškotového korpusu, ovocného pyré a jogurtovo-tvarohového vršku. Na 100% zkuste! Potřebný čas: 50 minut Počet porcí: – Ingredience na jahodový dort s ovocem Piškotový korpus (forma cca 24
Hrníčková bublanina s ovocem
Léto přináší také spoustu ovoce, takže hrníčková bublanina s ovocem je ideální variantou, jak mlsat o něco zdravěji a zpracovat ovoce třeba ze zahrady. Potřebný čas: 50 minut Počet porcí: – Ingredience receptu ovoce dle výběru 2 hrnky polohrubé mouky
Jahodový tataráček
Vynikající osvěžující dezert z čerstvých jahod, se zmrzlinou a palačinkou vás po hlavním chodu doslova dorazí. Zkuste jahodový tataráček! Potřebný čas: 40 minut Počet porcí: 2 Ingredience receptu 250 g čerstvých jahod 40 ml javorového sirupu 50 g krupicového cukru