Pokud máte rádi jahody, pak květen/červen je právě to období, kdy si jich můžeme užít. S tím souvisí tato skvělá jahodová bublanina, která nemá chybu.
Potřebný čas: 45 minut
Počet porcí: 20 kusů
Ingredience na jahodovou bublaninu
- 350 g jahod
- 3 velké vejce
- 250 g cukru krupice
- 1 balíček vanilkového cukru
- 220 ml smetany ve šlehání
- 500 g polohrubé mouky
- 1 balíček prášku do pečiva
- máslo a hrubá mouka na vymazání a vysypání formy
Jak na to
Jahody očistíme, odkrojíme stopky a umyjeme. Dáme je na papírovou utěrku, aby uschly.
Vejce utřeme s oběma druhy cukru, vlijeme smetanu a ještě jednou metličkou prošleháme. Přidáme prosetou mouku s práškem do pečiva a metličkou vypracujeme do těsta.
Formu na koláč nebo menší plech vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Těsto vlijeme na plech, naskládáme jahody, ihned dáme do předehřáté trouby na 180 °C a pečeme cca 35 minut.
Jahodová bublanina
Odkazy
Výborný recept na bublaninu. Jahody mají prostě své kouzlo v kombinaci s piškotem, ale i jinými moučníky, kde je například tvaroh a smetna. Pár receptů, které se mi také velice líbily a některý z nich už i vyzkoušeny jsou na https://www.pomodo.cz/stitky/jahody