Připravte si kuřecí játra s rýží na klasický způsob. Játra na cibulce se hodí na rychlou večeři či oběd. Zkuste tento ověřený recept.
Potřebný čas: 30 minut
Počet porcí: 4
Ingredience na játra na cibulce
- 700 g kuřecích jater
- 1 kousek sádla
- 2 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 snítka čerstvého tymiánu
- 200 ml kuřecího vývaru
- 1 menší kousek másla
- sůl
- mletý pepř
Jak na to
Játra očistíme, omyjeme a necháme okapat na papírové utěrce.
Rozpálíme si pánev se sádlem a játra jednotlivě rozprostřeme na pánvi. Necháme takto asi 3 minuty, pak je jednotlivě otočíme a z druhé strany osmáhneme asi 2 minuty. Játra osolíme, opepříme, dáme do misky a uchováme teplé.
Ve výpeku z jater osmáhneme cibuli nakrájenou na půlkolečka a nasekaný česnek. Po dvou minutách přidáme nasekané lístky tymiánu a ještě chvíli restujeme. Vrátíme játra zpět, podlijeme vývarem (asi do poloviny jater), přivedeme k varu a pozvolna vaříme 10 minut. Na závěr přidáme kousek másla na zjemnění omáčky. Podáváme nejlépe s rýží.