Vynikající osvěžující dezert z čerstvých jahod, se zmrzlinou a palačinkou vás po hlavním chodu doslova dorazí. Zkuste jahodový tataráček!
Potřebný čas: 40 minut
Počet porcí: 2
Ingredience receptu
- 250 g čerstvých jahod
- 40 ml javorového sirupu
- 50 g krupicového cukru
- 60 ml balsamicového octa
- 200 ml vanilkové nebo smetanové zmrzliny
Jak na to
Jahody očistíme, omyjeme a nakrájíme na malé kousíčky. Dáme do misky, polijeme javorovým sirupem. Misku zakryjeme potravinovou folii a dáme odležet na 30 minut do ledničky. Mezitím svaříme balsamicový ocet s cukrem a necháme chvíli (3 minuty) zredukovat na poloviční množství.
Vytáhneme jahody z ledničky a dáme je na cedník a necháme okapat přebytečnou šťávu, kterou si uchováme. Na talíři pomocí tvořítka vytvoříme jahodový tataráček, na který položíme kopeček zmrzliny.
Jahodový tataráček podáváme například s palačinkami pokapanými šťávou z jahod. Nakonec ještě případně dozdobíme pár kapkami balsamicové redukce.