Léto přináší také spoustu ovoce, takže hrníčková bublanina s ovocem je ideální variantou, jak mlsat o něco zdravěji a zpracovat ovoce třeba ze zahrady.
Potřebný čas: 50 minut
Počet porcí: –
Ingredience receptu
- ovoce dle výběru
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 1 hrnek cukru krupice
- 1 vanilkový cukr
- 1 prášek do pečiva
- 1 hrnek mléka
- 2 vejce
- 1/4 másla
Jak na to
Připravíme si libovolné ovoce, které máme nejraději – například rybíz, třešně, višně, meruňky, švestky, jahody, borůvky, maliny, ostružiny, nebo co vás jen napadne podle vaší chuti.
Rozpustíme si 1/4 másla. V míse smícháme polohrubou mouku s cukrem krupice, přidáme vanilkový cukr s práškem do pečiva, hrnek vlažného mléka, vejce a rozpuštěné máslo. Ručně šlehačem všechny ingredience důkladně promícháme a mámě těsto na bublaninu.
Formu na pečení nebo hluboký plech vymažeme máslem nebo sádlem a vysypeme hrubou moukou. Do vysypané formy nebo na plech vylijeme rovnoměrně těsto a poklademe na něj připravené ovoce, které je vhodné do těsta trochu přimáčknout. Bublaninu dáme péct do předehřáté trouby na 180 °C a pečeme do zlatova cca 30 minut. Průběžně můžeme zkontrolovat zapíchnutím špejle. Pokud se na ni těsto lepí, necháme ještě péct.