Klasický rýžový pokrm. Navíc nákyp můžete udělat opravdu s jakýmkoliv ovocem. Zkuste třeba rýžový nákyp se švestkami, meruňkami, jablky, nebo hruškami. Potřebný čas: 75 minut Počet porcí: 4 Ingredience na rýžový nákyp 350 g kulatozrnné rýže (Arborio) 0,8 – 1
Švestky ve slanině
Delikátní kombinace švestek a slaniny. Čekáte návštěvu, nebo vás jen zlobí chutě? Švestky ve slanině uspokojí každého mlsouna, byť třeba sušené ovoce nejí. Potřebný čas: 25 minut Počet porcí: – Ingredience na švestky ve slanině cca 200 g sušených švestek
Švestková povidla
Není nad domácí výrobu z vlastních surovin. Máte k dispozici švestky? Pak neváhejte a udělejte si vlastní švestková povidla. Nejen v zimě se budou hodit! Potřebný čas:210 minut Počet porcí: 6 velkých sklenic Ingredience na švestková povidla 3 kg švestek
Švestková buchta
Jednoduchá švestková buchta s drobenkou a bez vážení. Místo švestek můžete samozřejmě použít i jiné ovoce podle chuti a aktuálních možností. Vyzkoušejte. Potřebný čas: 60 minut Počet porcí: – Ingredience na švestkovou buchtu Těsto 2 hrnky polohrubé mouky 1 hrnek
Hrníčková bublanina s ovocem
Léto přináší také spoustu ovoce, takže hrníčková bublanina s ovocem je ideální variantou, jak mlsat o něco zdravěji a zpracovat ovoce třeba ze zahrady. Potřebný čas: 50 minut Počet porcí: – Ingredience receptu ovoce dle výběru 2 hrnky polohrubé mouky