Jednoduchá švestková buchta s drobenkou a bez vážení. Místo švestek můžete samozřejmě použít i jiné ovoce podle chuti a aktuálních možností. Vyzkoušejte.
Potřebný čas: 60 minut
Počet porcí: –
Ingredience na švestkovou buchtu
Těsto
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 1 hrnek cukru
- 1 prášek do pečiva
- 1 vejce
- 3 lžíce oleje
- 1 hrnek mléka
- švestky
Drobenka
- 60 g másla
- 60 g cukru moučka
- 1 vanilkový cukr
- 90 g hrubé mouky
Jak na to
Smícháme všechny sypké ingredience na těsto švestkové buchty, přidáme vejce, olej a mléko a umícháme si těsto.
Vymažeme a vysypeme hlubší plech a rovnoměrně na něj vylijeme těsto. Rozpůlené a vypeckované švestky naskládáme na těsto a posypeme drobenkou, kterou si připravíme tak, že smícháme sypké ingredience a ty smícháme s rozpuštěným máslem tak, aby se vytvořily “drobky”.
Švestkovou buchtu dáme péct do předem vyhřáté trouby na 170 °C a pečeme, dokud nejsou okraje hezky dozlatova (cca 40 minut). Vyzkoušíme špejlí.
Švestková buchta
Odkazy