Jednoduchá švestková buchta s drobenkou a bez vážení. Místo švestek můžete samozřejmě použít i jiné ovoce podle chuti a aktuálních možností. Vyzkoušejte.


Potřebný čas: 60 minut
Počet porcí:


Ingredience na švestkovou buchtu

Těsto

  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 1 hrnek cukru
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 vejce
  • 3 lžíce oleje
  • 1 hrnek mléka
  • švestky

Drobenka

  • 60 g másla
  • 60 g cukru moučka
  • 1 vanilkový cukr
  • 90 g hrubé mouky

Jak na to

Smícháme všechny sypké ingredience na těsto švestkové buchty, přidáme vejce, olej a mléko a umícháme si těsto.

Vymažeme a vysypeme hlubší plech a rovnoměrně na něj vylijeme těsto. Rozpůlené a vypeckované švestky naskládáme na těsto a posypeme drobenkou, kterou si připravíme tak, že smícháme sypké ingredience a ty smícháme s rozpuštěným máslem tak, aby se vytvořily “drobky”.

Švestkovou buchtu dáme péct do předem vyhřáté trouby na 170 °C a pečeme, dokud nejsou okraje hezky dozlatova (cca 40 minut). Vyzkoušíme špejlí.

Švestková buchta
Odkazy
Štítky:            

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *