Asi jeden z nejrychlejších a nejjednodušších způsobů na pikantní italský pokrm. Špagety aglio olio e peperoncino jsou jednoduše špagety, česnek a chilli.
Potřebný čas: 15 minut
Počet porcí: 4
Ingredience na špagety aglio olio e peperoncino
- 1 balení špaget
- 2 – 3 lžíce extra panenského olivového oleje
- 10 – 12 stroužků česneku
- 1 – 2 chilli papričky
- 1 hrst nasekané petrželky
- sůl
- nastrouhaný parmezán na posypání
Jak na to
Špagety uvaříme v dobře osolené vodě al dente (1 lžíce soli na 1 l vody, al dente = na skus).
Na rozehřáté pánvi v oleji osmahneme na jemno nasekaný česnek a dáme stranou.
Přihodíme uvařené špagety, nasekané chilli papričky a petrželku. Vše promícháme a podáváme posypané parmezánem.
Špagety aglio olio e peperoncino
Odkazy