Delikátní kombinace švestek a slaniny. Čekáte návštěvu, nebo vás jen zlobí chutě? Švestky ve slanině uspokojí každého mlsouna, byť třeba sušené ovoce nejí.


Potřebný čas: 25 minut
Počet porcí:


Ingredience na švestky ve slanině

  • cca 200 g sušených švestek
  • 100 g loupaných mandlí
  • 50 ml slivovice (velký panák)
  • 250 g anglické slaniny

Jak na to

Do každé švestky vložíme na místo pecky jednu oloupanou mandli (ale můžeme vynechat).

Naplněné švestky naskládáme do misky a zalijeme slivovicí. Můžeme však zkusit i nějakou brandy. Necháme nasáknout zhruba alespoň hodinu, ale ideálně třeba přes noc.

Nakonec každou švestku zarolujeme do plátku anglické slaniny a upevníme párátkem, aby se nerozbalily.

Vložíme na plechu s pečícím papírem do předem vyhřáté trouby na 200 °C a pečeme cca 10 minut. Slanina by měla být křupavá.

Švestky ve slanině
Odkazy
Štítky:            

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *