Delikátní kombinace švestek a slaniny. Čekáte návštěvu, nebo vás jen zlobí chutě? Švestky ve slanině uspokojí každého mlsouna, byť třeba sušené ovoce nejí.
Potřebný čas: 25 minut
Počet porcí: –
Ingredience na švestky ve slanině
- cca 200 g sušených švestek
- 100 g loupaných mandlí
- 50 ml slivovice (velký panák)
- 250 g anglické slaniny
Jak na to
Do každé švestky vložíme na místo pecky jednu oloupanou mandli (ale můžeme vynechat).
Naplněné švestky naskládáme do misky a zalijeme slivovicí. Můžeme však zkusit i nějakou brandy. Necháme nasáknout zhruba alespoň hodinu, ale ideálně třeba přes noc.
Nakonec každou švestku zarolujeme do plátku anglické slaniny a upevníme párátkem, aby se nerozbalily.
Vložíme na plechu s pečícím papírem do předem vyhřáté trouby na 200 °C a pečeme cca 10 minut. Slanina by měla být křupavá.
Švestky ve slanině
Odkazy