Nejlepší vanilkové rohlíčky, jaké jsem kdy vyzkoušela. Z jedné dávky uděláte jeden plech. Skvělé vánoční cukroví, které určitě nesmí chybět ani u vás doma.
Potřebný čas: 40 minut
Počet porcí: –
Ingredience receptu
- 150 g hladké mouky
- 20 g moučkového cukru
- 1 žloutek
- 50 g mletých lískových oříšků
- 100 g másla
- vanilkový lusk a moučkový cukr na obalení
Jak na to
Smícháme hladkou mouku, moučkový cukr, žloutek, mleté oříšky s plátky změklého másla a ručně uhněteme a vypracujeme těsto. Necháme v chladu odpočinout alespoň hodinu. Troubu si předehřejeme na mírnou teplotu (150 °C) a vanilkové rohlíčky pečeme do růžova po dobu cca 20 minut.
Hned po vytažení ještě horké rohlíčky obalujeme v moučkovém cukru smíchaném se semínky vyškrábnutými z podélně rozřízlého vanilkového lusku.
Podle dávky v tomto receptu upečete 1 plech vanilkových rohlíčků.
Vanilkové rohlíčky
Odkazy