Nejlepší vanilkové rohlíčky, jaké jsem kdy vyzkoušela. Z jedné dávky uděláte jeden plech. Skvělé vánoční cukroví, které určitě nesmí chybět ani u vás doma.


Potřebný čas: 40 minut
Počet porcí:


Ingredience receptu

  • 150 g hladké mouky
  • 20 g moučkového cukru
  • 1 žloutek
  • 50 g mletých lískových oříšků
  • 100 g másla
  • vanilkový lusk a moučkový cukr na obalení

Jak na to

Smícháme hladkou mouku, moučkový cukr, žloutek, mleté oříšky s plátky změklého másla a ručně uhněteme a vypracujeme těsto. Necháme v chladu odpočinout alespoň hodinu. Troubu si předehřejeme na mírnou teplotu (150 °C) a vanilkové rohlíčky pečeme do růžova po dobu cca 20 minut.

Hned po vytažení ještě horké rohlíčky obalujeme v moučkovém cukru smíchaném se semínky vyškrábnutými z podélně rozřízlého vanilkového lusku.

Podle dávky v tomto receptu upečete 1 plech vanilkových rohlíčků.

Vanilkové rohlíčky
Odkazy
Štítky:            

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *