Je-li tatarák vaší oblíbenou delikatesou, pak zkuste tento recept na tatarský biftek podle Zdeňka. Já ho sice nejedla, ale prý byl tento tatarák výborný!


Potřebný čas: 35 minut
Počet porcí: 4


Ingredience na tatarský biftek

  • 400 g hovězí svíčkové nebo kýty
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř
  • kapary ve slaném nálevu
  • 1 lžíce dijonská hořčice
  • extra panenský olivový olej
  • 4 vejce
  • 4 – 8 toastů / topinek
  • 1 stroužek česneku

Jak na to

Hovězí maso ať už svíčkovou nebo kýtu očistíme, zbavíme přebytečných blan najemno naškrábeme nožem, nebo najemno nameleme. Osolíme, opepříme, přidáme kapary a lžíci dijonské hořčice.

Promíchané maso podáváme na talíři s usmaženým vejcem na troše oleje (volské oko), které položíme buď na maso, nebo vedle a přidáme plátek nebo dva opečeného toastového nebo klasického chleba a česnek na počesnekování.

Tatarský biftek podle Zdeňka
Odkazy

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *