Je-li tatarák vaší oblíbenou delikatesou, pak zkuste tento recept na tatarský biftek podle Zdeňka. Já ho sice nejedla, ale prý byl tento tatarák výborný!
Potřebný čas: 35 minut
Počet porcí: 4
Ingredience na tatarský biftek
- 400 g hovězí svíčkové nebo kýty
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- kapary ve slaném nálevu
- 1 lžíce dijonská hořčice
- extra panenský olivový olej
- 4 vejce
- 4 – 8 toastů / topinek
- 1 stroužek česneku
Jak na to
Hovězí maso ať už svíčkovou nebo kýtu očistíme, zbavíme přebytečných blan najemno naškrábeme nožem, nebo najemno nameleme. Osolíme, opepříme, přidáme kapary a lžíci dijonské hořčice.
Promíchané maso podáváme na talíři s usmaženým vejcem na troše oleje (volské oko), které položíme buď na maso, nebo vedle a přidáme plátek nebo dva opečeného toastového nebo klasického chleba a česnek na počesnekování.
Tatarský biftek podle Zdeňka
Odkazy